Cei 71 de cai din padurea Letea

Anunturi si atentionari, avertismente privind porcusorii

Moderator: ramona_inka

Avatar utilizator
biancadumy
Ajutor de calauza
Ajutor de calauza
Mesaje: 6615
Membru din: 07 Iul 2009, 22:49
Localitate: bucuresti

Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde biancadumy » 19 Mai 2011, 22:45

Zeci de cai salbatici capturati in padurea Letea vor fi dusi la abator. Hotararea a fost luata de autoritatile locale din comuna C.A.Rosetti care, acuza reprezentantii unei asociatii, i-au prins prin metode barbare.I-au inchis apoi intr-un tarc, motivand ca distrug padurea. Multe dintre animale au urme de lovituri si sunt intr-o stare groaznica.
Peste 70 de cai, printre care si manji de cateva luni, sunt tinuti intr-un grajd in conditii greu de imaginat. Animalele au fost capturate intr-un mod groaznic de localnici. Au fost alergate de mai multi motociclisti si apoi puse la pamant cu franghii.
Cateva poarta urmele acestui tratament inuman. Au botul plin de sange, iar pe corp au rani adanci. Cativa dintre cai sunt epuizati si par flamanzi.
Autoritatile sustin ca animalele s-ar fi inmultit atat de mult incat distrug totul in cale si pun in pericol chiar padurea Letea.
Reprezentantii mai multor organizatii pentru protectia animalelor au depus o plangere la politie.


Ce puteti face?

semnati petitia

http://www.change.org/petitions/demand- ... slaughterd


Bombardaţi cu mesaje şi telefoane autorităţile din Tulcea. Sute. Mii. Zeci de mii. Ieri la ora 15 a luat fiinţă această pagină. Azi, la ora 20, suntem 13.000. Televiziunile vuiesc. Oamenii au luat atitudine. Câţiva politici îşi dau sprijinul. Mai multe abatoare din zonă au spus că refuză să primească şi să abatorizeze aceşti cai. Reacţionează. Tu. Ce faci tu contează. Ce faci tu poate contribui la salvarea acestor cai din Pădurea Letea.

Bombardaţi cu mesaje şi telefoane autorităţile din Tulcea. Sute. Mii. Zeci de mii.


Telefon: 0240 511042

Fax: 0240 513036

e-mail: prefect@prefecturatulcea.ro

Cabinet Subprefect

Telefon: 0240 511925

Fax: 0240 518820

e-mail: subprefectjuridic@prefecturatulcea.ro

Cancelaria Prefectului

Telefon: 0240 511551

Fax: 0240 513036

e-mail: directorcabinet@prefecturatulcea.ro




Telefoane si faxuri si emailuri si sms uri masive la abatoarele autorizate, sa refuze asocierea cu asemenea scandal

Abatorul din alexandria :
cicalex2006@yahoo.com
cicalex2007@yahoo.com
office@cicalex.ro

DIRECTOR [tot alexandria]
DR IOAN SEPTIMIU POPA
TEL +40 247 31 88 13
FAX +40 247 31 86 28

DESFACERE
ING PISICA MANUELA
TEL +40 247 31 91 02
0745 100 919
0762 643 362

ACHIZITII:
TEL +40 247 31 90 10 (interior 28)

CENTRALA
TEL +40 247 31 90 10
+40 247 31 90 11






Dragii mei,
Bunilor,
Inimoşilor,

O crimă de proporţii se pregăteşte pentru caii sălbatici din Deltă. Mâine sunt programaţi pentru abator. Între timp sunt bătuţi şi chinuiţi. Cum să îngăduim uciderea lor?
Am alcătuit o scrisoare deschisă pentru preşedintele Traian Băsescu. Vă rog cu tot sufletul, răspândiţi-o, trimiteţi-o prietenilor din lista de Facebook, cunoştinţelor din mass-media, ONG-urilor pentru drepturile animalelor. Rugaţi-i s-o trimită pe cele trei adrese unde cetăţenii români pot scrie preşedintelui:

procetatean@presidency.ro, presa@presidency.ro, valeriu.turcan@presidency.ro

Rugaţi-i s-o posteze iar şi iar pe pagina de Facebook a lui Traian Băsescu şi a Elenei Băsescu.

S-o expedieze la cele trei adrese împreună cu fotografiile care arată cu ce cruzime sunt trataţi caii sălbatici care trebuie să apuce mâine drumul abatorului (fotografiile sunt în pagina mea de Facebook)

Sute, mii de mail-uri care conţin scrisoarea deschisă către Traian Băsescu devin o dovadă că opiniei publice îi pasă. Sute, mii de mail-uri care cer preşedintelui să oprească uciderea celor 71 de cai sălbatici reprezintă un gest pe care autorităţile nu-l mai pot ignora.

Vă rog, dragilor. Oamenilor. Bunilor. Şi vă mulţumesc cu inima inimii mele.



IATĂ SCRISOAREA


Scrisoare deschisă către Preşedintele României


OPRIŢI UCIDEREA CAILOR DIN PĂDUREA LETEA


Domnule Preşedinte al României,

Cronometrul este pornit. Şaptezeci şi unu de cai sălbatici sunt condamnaţi la moarte. Acum se află în ţarcuri. Legaţi. Bătuţi. Flămânzi. Răniţi. Vreţi să vedeţi chinul la care sunt supuşi? Puteţi privi fotografiile care stau mărturie. Priviţi ochii acestor cai sălbatici, domnule Preşedinte. Douăzeci dintre ei sunt mânji. Camioanele îi vor duce mâine la abator şi vor fi măcelăriţi. România va fi din nou stropită de sânge. Vom fi din nou văzuţi ca un popor care distruge în loc să găsească soluţii. Vom fi din nou acuzaţi că nu avem suflet, nu avem Dumnezeu.

ONG-urile se plâng de stricăciunile pe care le fac hergheliile în Pădurea Letea. Localnicii învinşi de sărăcia anilor ’80 au lăsat liberi aceşti cai. Iar caii au supravieţuit. Au avut nevoie de hrană. S-au descurcat singuri. Au avut nevoie de adăpost. S-au descurcat singuri. În ultimii ani câteva asociaţii pentru drepturile animalelor au ajutat cu hrană. Cu proiecte şi soluţii concrete pentru mutarea cailor într-o pădure învecinată rezervaţiei Letea. Cu proiecte şi soluţii concrete pentru controlul reproducerii în aceste herghelii. Doar autorităţile din zonă n-au găsit mijloace să rezolve problema.

Însă acestea sunt detalii, domnule Preşedinte. Pot să mai aştepte. Cei şaptezeci de cai programaţi joi pentru abator, nu. Minutele lor sunt numărate. Desigur, nu noi am pornit cronometrul pentru aceşti cai. Nu noi i-am prins cu frânghii şi i-am bătut până la sânge. Nu noi mânuim în abator instrumentele pentru ucidere. Dar simplul fapt de a întoarce privirea ne-ar face părtaşi la o crimă. Conştiinţa noastră refuză o asemenea complicitate. De aceea ne adresăm Preşedintelui României.

Pădurea Letea este declarată monument al naturii. Se află sub protecţia UNESCO. Cine protejează hergheliile de cai sălbăticiţi care trăiesc aici? Tăierea unui copac din rezervaţia Letea este infracţiune. Ce cod trebuie să ne aducă aminte că uciderea a 71 de cai este o fărădelege care ne înjoseşte în faţa întregii lumi şi în faţa propriului suflet?

Domnule Preşedinte, ne adresăm dumneavoastră ca unei instanţe morale. O instanţă a omeniei. Autorităţile zonei nu s-au priceput ori nu s-au învrednicit să facă ce era mai bine pentru hergheliile din rezervaţia Letea. Legislaţia actuală nu e destul de clară sau nu are mecanismele atât de rapide şi eficiente pentru a salva acum cei 71 de cai. Dar omenia nu poate da greş. Omenia nu poate ridica din umeri când ţara noastră este pe punctul de a deveni scena unui nou masacru al necuvântătoarelor. Omenia nu poate tăcea în faţa suferinţei celor neajutoraţi. În faţa nedreptăţii.

Viaţa acestor făpturi e în mâna Domniei voastre. Vă rugăm să priviţi fotografiile celor 71 de condamnaţi. Priviţi ochii acestor cai sălbatici, domnule Preşedinte. Şi apoi hotărâţi dacă merită să mai alerge vreodată liberi sau merită să apuce drumul lăzilor frigorifice, feliaţi şi împachetaţi frumos în pungi de plastic pe care scrie Made în România. Ar mai fi aceea o ţară în care noi să ne simţim mândri că trăim, iar Domnia voastră că îi sunteţi Preşedinte?

sursa:Protv si facebook

Sunt cu ochii in lacrimi cand vad asa ceva :cry:
NU va voi uita niciodata Missy si Teddy!

Avatar utilizator
cristisz
Moderator
Moderator
Mesaje: 1993
Membru din: 30 Noi 2007, 00:16
Localitate: Bucuresti
Contact:

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde cristisz » 20 Mai 2011, 08:39

Am trimis de acum doua zile si scrisoarea dar sincer, la cat de distrugatori sunt oamenii, cu ei insisi si cu semenii, m-as mira sa putem salva ceva.
poza cu copiii mei

Avatar utilizator
Gemon
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 6845
Membru din: 27 Noi 2007, 10:22
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde Gemon » 20 Mai 2011, 08:55

Anemia infectioasa ecvina (Equine Infectious Anemia, EIA), cunoscuta si sub denumirea de febra de mlastina, este o boala virala provocata de un retrovirus (subclasa lentivirus, acesti virusi provoaca boli cu dezvoltare lenta, ca si cel HIV - Human Immunodeficiency Virus/Virusul Imunodeficientei Umane care este tot un lentivirus! - din aceasta cauza vei intalni si surse care folosesc abuziv termenul "HIV ecvin").


- The Merck Veterinary Manual

- scris de Dr. Viorica Chiurciu, doctor în ştiinţe medicale


In se relateaza:
Rezultatele analizelor facute cailor salbatici capturati in Padurea Letea au aratat ca doar 19 animale sufera de anemie infectioasa.

Apoi se scrie: Au fost adunati pentru ca ar avea anemie infectioasa, boala virala de care caii nu pot fi vindecati. Eutanasierea eemplarelor bolnave salveaza animalele sanatoase. Dar primul rind de analize nu este gata si nimeni nu poate spune cu certitudine daca vreunul dintre acesti cai este bolnav. Medicul mai ia un rand de sange pentru alte analize. Si satenii pun cipuri. Doar asa isi pot revedinca banii, dupa ce caii vor fi omorati.

Literatura de specialitate:
No specific treatment or vaccine is available.
Tratamentul specific în AIE este inexistent.

Tratament si prevenire: Nu exista tratament care sa elimine virusul din corp. Nu exista vaccine pana in prezent pentru AIE. Cheia preveniri este identificarea si controlul cailor infectati. Un program de eradicare ar fi unica posibilitate, daca toti caii ar fi testati si caii infectati eutanasiati sau plasati sub permanenta si completa carantina intr-o cladire fara accesul vectorilor.
Control: Proprietarul de cai poate controla raspandirea AIE prin:
1.Supunerea anuala a cailor la testul AGID
2.Cererea unui certificate de test AGID negative care sa insoteasca animalul la toate deplasarile acestuia.
3.Nepermiterea apropierii cailor lor de alti cai cu un status al sanatatii indoilenic.
4.O procedura de control a mustelor si tantarilor in jurul grajdului
5.Utilizarea acelor de unica folosinta
6.Curatarea si sterilizarea tuturor instrumentelor prin fierbere pentru 15 minute inainte de reutilizare
7.Evitarea imprumutarii echipamentului de la un animal la altul
8.Curatarea si dezinfecatrea grajdului si imprejurimilor.
(Sursa: Medicina - Biblioteca studenteasca)

Potrivit datelor (Autoritatea Nationala Sanitara Veterinara si pentru Siguranta Alimentelor), la sfarsitul anului 2009 erau depistati la nivelul intregii tari 11.620 de cai bolnavi de anemie infectioasa ecvina, in timp ce la finele lunii aprilie mai erau doar 7.500. Efectivele totale de cabaline sunt estimate la 800.000.


Sunt informatii ce trebuie si acestea amintite, nefiind mentionate mai sus.

Avatar utilizator
biancadumy
Ajutor de calauza
Ajutor de calauza
Mesaje: 6615
Membru din: 07 Iul 2009, 22:49
Localitate: bucuresti

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde biancadumy » 20 Mai 2011, 11:02

Scuze Geda... asa e,trebuia sa amintesc si asta.Mii de scuze!


Veniti in seara aceasta,18-18:30,in Piata Victoriei sa aparam viata cailor salbatici din Delta Dunarii in cadrul unui flash mobil in care ne vom demonstra indignarea pt ceea ce se intampla in aceste zile de teroare pentru splendidele,biete animale nascute libere....Vom cere guvernantilor sa puna capat masacrului si sa protejeze din punct de vedere legal, fauna rezervatiei naturale a Deltei Dunarii!!!!!!

Sursa: Facebook
NU va voi uita niciodata Missy si Teddy!

Avatar utilizator
Gemon
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 6845
Membru din: 27 Noi 2007, 10:22
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde Gemon » 20 Mai 2011, 11:50

Pe forumul ecosapiens.ro s-a deschis acum 2 an un topic pe aceasta tema, vedeti aici

Terra Magazin:
Fotografiile pot fi vizionate si pe blogul fotoreporterului revistei Terra Magazin, Bogdan Greavu http://bygreavureportaj.wordpress.com/2 ... or-deltei/

Articol aparut in 2009 in Gandul:

Anemia infecţioasă a fost detectată .

Avatar utilizator
Gemon
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 6845
Membru din: 27 Noi 2007, 10:22
Localitate: Timisoara
Contact:

Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde Gemon » 23 Mai 2011, 23:28

Caii salbatici de la Letea sunt in siguranta.
Camionul care transporta caii salbatici din Letea catre un abator din Sf. Gheorghe, a fost oprit in judetul Braila, ca urmare a eforturilor depuse de organizatiile de protectie a animalelor Vier Pfoten si Politia Animalelor. Caii au fost dusi la o ferma din comuna Urleasca, judetul Braila, unde au inceput prelevarile de sange pentru efectuarea analizelor necesare separarii animalelor bolnave de cele sanatoase. Doi veterinari VIER PFOTEN sunt la Urleasca pentru a oferi ingrijirile medicale de care au atata nevoie caii maltratati.
Vier Pfoten si autoritatile responsabile au pus bazele unui protocol de colaborare pentru evitarea unor astfel de situatii in viitor.

Luni, 23 mai 2011 a avut loc o intalnire cu guvernatorul Deltei Dunarii, Grigore Baboianu, pentru a discuta propunerea Vier Pfoten de control al reproducerii cailor.

Comunicat de presa ARBDD privind caii abandonati din zona Padurii Letea din Delta Dunarii
http://www.info-delta.ro/blog/comunicat ... a-dunarii/
În prezent ARBDD are în vedere încheierea unui parteneriat cu Fundaţia ‘Vier Pfoten’ în scopul derulării proiectului ‘Caii sălbatici – Letea’ având ca obiectiv rezolvarea problemei referitoare la populaţia de cai semisălbăticiţi din zona Letea. Acţiunile au fost demarate în octombrie 2010 şi vor fi încheiate în octombrie 2012, cu posibilitatea prelungirii în măsura în care partenerii consideră necesar acest luru. Parteneri în cadrul acestui proiect sunt: Instituţia Prefectului Tulcea, Consiliul Judeţean Tulcea, Ministerul Mediului şi Pădurilor, Institutul Naţional de Cercetare Dezvoltare Delta Dunării Tulcea, Direcţia Sanitară Veterinară şi pentru Siguranţa Alimentelor Tulcea, Oficiul pentru Ameliorare şi Reproducere în Zootehnie Tulcea, Garda Naţională de Mediu, Regia Naţională a Pădurilor – ROMSILVA, Direcţia Silvică Tulcea, Consiliul Local C.A. Rosetti, Ministerul Dezvoltării Regionale şi Turismului.
Scopul proiectului constă în controlul reproducerii animalelor şi siguranţa sanitar veterinară prin identificarea, vaccinarea şi sterilizarea armăsarilor, având ca rezultat reducerea numărului cailor semisălbăticiţi din zona Letea.


-------------
La sfarsitul anului 2010 asociatia Vier Profen International a transportat 105 de tone de furaj (ovaz, orz, fan si lucerna) la Letea, pentru a ajuta caii salbatici din zona grindului Letea sa treaca peste iarna grea. Pe site-ul asociatiei tot atunci s-a anuntat ca in prima jumatate a anului 2011 o echipa de experti si veterinari vor implementa procesul de control al reproducerii, supunand armasarii unor operatii de sterilizare, tratand si animalele ce au nevoie de ajutor medical.

Administratia Rezervatiei Biosferei Delta Dunarii anuntase in luna ianuarie 2011 ca vrea sa realizeze un proiect pentru protejarea cailor semi-salbatici si a Padurii Letea, una dintre cele mai vechi arii naturale strict protejate din Romania. Guvernatorul Rezervatiei, Grigore Baboianu, a declarat ca in Delta exista intre 2.000 şi 4.000 de cai salbaticiti, dintre care localnicii detin circa 1.000 de exemplare, intregul efectiv de cabaline afectand Padurea Letea. Proiectul ar consta in crearea intr-un spatiu exterior padurii, dar asemanator acesteia, a unei zone securizate, care sa impiedice cabalinele sa paraseasca aria, dar sa lase posibilitatea vizitatorilor sa le vada. Nici un proiect insa nu a fost in pus in practică pana in momentul de fata.
(Sursa WWF)

In 19 mai 2011 fundatia VIER PFOTEN a sesizat in mod oficial DSVSA Tulcea, IJP Tulcea, Politia de Frontiera Vamala Tulcea cat si Politia C.A. Rosetti sa ia masurile necesare si sa aplice legea, insa autoritatile au preferat sa asiste pasiv la spectacolul sinistru si ilegal.

Kuki Barbuceanu, project manager al asociatiei de protectie a animalelor Vier Pfoten spunea ca mai apar din cand in cand proprietari pentru a revendica o parte din caii pe care i-au lasat sa alerge in salbaticie, dar de regula nu sunt la zi cu actele care sa le dovedeasca posesia. Omenii revendica caii pentru ca abatorul ii despagubeste cu 100 lei/exemplar, un pret atractiv pentru localnicii saraci.

"Am descoperit, într-un ordin al Autoritatii Nationale Sanitare Veterinare si pentru Siguranta Alimentelor (ANSVSA), ca animalele pot fi transportate numai dupa doua teste de sânge, efectuate la o distanta de trei luni, care sa confirme ca sunt bolnave", a spus Barbuceanu.
(sursa )

Pe noi ne interesează sanatatea ecosistemului deltaic, si aici este un caz tipic de dezechilibru facut de om cu o dubla problematica: Salvarea Padurii Letea si Salvarea cailor de la abatorizare din motive profund umaniste si umanitare" a declarat Liviu Mihaiu, presedintele Asociației Salvati Dunarea si Delta.
(Sursa WWF)

Avatar utilizator
biancadumy
Ajutor de calauza
Ajutor de calauza
Mesaje: 6615
Membru din: 07 Iul 2009, 22:49
Localitate: bucuresti

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde biancadumy » 23 Mai 2011, 23:31

Da,scuze,chiar am uitat de bucurie sa anunt ca totul e ok :) yuuupi rofl :clapping:
NU va voi uita niciodata Missy si Teddy!

Avatar utilizator
irena
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 5072
Membru din: 06 Feb 2011, 21:03
Localitate: Munich, Germany
Contact:

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde irena » 24 Mai 2011, 00:24

mi s-a luat o piatra de pe inima... un bolovan chiar...cand sunt intrebata pe aici cum e in romania, spun mereu cat e de frumoasa din punct de vedere geografic si tin pentru mine restul lucrurilor care fac din multi dintre romani oameni fara suflet si remuscari... dupa faza cu cainii de la botosani, care a ajuns pana aici (am vazut stirea la tv si imi venea sa intru in pamant de rusine ca vin dintr-o tara care masacreaza animale fara vina), a urmat faza cu caii.... nu pot descrie cat m-am bucurat cand am citit ca pana la urma totul s-a terminat cu bine... acum pot spune ca sunt mandra ca vin dintr-o tara unde exista si oameni cu suflet care au reusit sa schimbe destinul unor fiinte superbe.

Avatar utilizator
alecsutza
Membru avansat
Membru avansat
Mesaje: 380
Membru din: 22 Mar 2011, 18:21
Localitate: Bucuresti

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde alecsutza » 26 Mai 2011, 22:10

este facut de o femeie care a fost la Letea si stie despre ce este vorba.
Daca puteti,dati si voi un share,un mail,orice ca sa ajutam acele suflete.

Dragilor,

In urma unei discutii detaliate cu Stefan Raileanu (medicul care are grija de manji) am reusit sa punem cap la cap un necesar pentru Letea.
Situatia acolo nu e deloc roz. E nevoie de bani si de oameni. Toti cei care au spus ca se duc voluntari...aparent s-au razgandit pe drum. Cei de acolo - Raileanu si Fabiola Pena- fac tot ce le sta omeneste in puteri...dar au nevoie de ajutorul nostru mai mult decat oricand.
Nu va speriati. Lista e lunga - dar suntem multi. Daca punem fiecare macar cate 10 ron - iesim cu bine din tot balamucul asta!

Povestea sta asa:

- Bani pentru combustibil transport medic + tractor si remorca: 2 500 ron ;
- Bani pentru transport cu barca 3000 ( un singur drum dus-intors cu barca e 550 Ron/3 drumuri pe saptamana) Raileanu a platit toate astea din banii lui. E falit!!!!;
- Lucerna - 500 kg - 1 tona;
- Ovaz - 8 tone ( Singurul lucru pe care il mananca TOTI manjii este un cocktail de ovaz). Nu trebuie tot ovazul in acelasi timp - este necesarul total pentru ca ei sa reziste pana prin decembrie- ianuarie;
- Hrana speciala HEAVENS - 1 tona;
- Medicatie si Paramedical - 3000 Ron;
- Medicamente necesare acum: COBACTAN, PENSTREP, Texametazone (nu sunt sigura ca se scrie chiar asa..se grabea), KETOPIAFAN 2 flacoane.
- O cutie branule 12-14 g - lungime 5 cm.
- VOLUNTARI - stiu ca e foarte departe si ca toata lumea are treaba, dar ei sunt singuri acolo. Sunt obositi in ultimul hal. Au nevoie de oameni care sa ajute la hranirea manzucilor. Voluntarii sunt un MUST in clipa asta!!!

Ca sa evitam orice speculatii si sa existe transparenta totala in administrarea fondurilor - banii vor fi trimisi direct in contul domnului doctor.

Numar cont:

RO 96 BRDE 370 SV 176 264 23 700 - CMV Stefan Raileanu

Daca nu aveti de niciunele ...macar dati un share!!Nu va costa nimic. Sunt calutii nostri... ai tuturor!
Bunny & Bel va trimit pupicei
http://www.flickr.com/photos/62707320@N02/

Avatar utilizator
Gemon
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 6845
Membru din: 27 Noi 2007, 10:22
Localitate: Timisoara
Contact:

Re: Cei 71 de cai din padurea Letea

Mesajde Gemon » 27 Mai 2011, 00:35

Donatii se pot face si la urmatoarele conturi, vedeti aici http://masacrulcailordindelta.wordpress ... i-donatii/

Interviu acordat de Dr. Stefan Raileanu, aparut in


Un film documentar prezentat in ianuarie 2011 de . Caii din Delta Dunarii sunt prezentati ca o comoara a rezervatiei biosferei, documentarul tragand un semnal de alarma fata de indiferenta autoritatilor.



Înapoi la “Anunturi speciale”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 3 vizitatori