Decizia grea de a avea un mascul si o femela

Probleme privind socializarea, acceptarea partenerului, altele

Moderator: ramona_inka

Avatar utilizator
Gemon
Site Admin
Site Admin
Mesaje: 6845
Membru din: 27 Noi 2007, 10:22
Localitate: Timisoara
Contact:

Decizia grea de a avea un mascul si o femela

Mesajde Gemon » 28 Dec 2007, 11:26


Avatar utilizator
Jo
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 85
Membru din: 28 Noi 2007, 21:49
Localitate: Bucuresti - Sector 3
Contact:

Mesajde Jo » 28 Dec 2007, 20:52

Stiu de acest caz, nu e deloc placut sa stii ca exista oameni cu idei fixe care sunt parintii unor animalute (indiferent de rasa si/sau specie). Oricat i-ai zice sa se gandeasca la binele animalutelor, ea o tine pe a ei ca ele sunt fericite asa cum sunt in prezent (s-a discutat de atat de multe ori despre fericirea unui purcelus si de faptul ca nu tot ce-l face fericit pe un om, il face si pe un purcel sau orice alt animalut) si continua sa puna in pericol viata lor doar pentru ca se incapataneaza sa creada ca ea stie mai bine, pentru ca asta e sentimentul care o stapaneste, incapatanarea, nu dragostea.
Exista femei care au ramas gravide pe timpul menstruatiei sau atunci cand dupa calculele lor nu erau in perioada fertila, iar aceasta persoana incearca sa afirme ca ea stie cand sa separe purceii? :roll: Sa fim seriosi si sa gandim matur, nu copilareste! Si mie imi place sa experimentez chestii noi, sa ma vad de ce sunt in stare si sa bat recordurile altora, dar aceste experiente au loc pe mine sau pe obiecte neinsufletite, nu pe un animalut care nu se poate apara.
Femela nu il iubeste pe mascul ca pe un sot/iubit, ci ca pe un partener din aceeasi specie cu care poate explora, comunica, interactiona ... Faptul ca au contact sexual e pur instinctual, trebuie sa o faca, sa duca mai departe specia. Daca ar face dragoste din placere, atunci ar avea contacte sexuale si in perioada cand nu e femela fertila sau de ce nu, tot timpul, ca si oamenii ... :|
Long live THE pig(s)!

Avatar utilizator
emil_inka
Ghid Special
Ghid Special
Mesaje: 499
Membru din: 28 Noi 2007, 08:36
Localitate: Bucuresti
Contact:

femele si mascul impreuna

Mesajde emil_inka » 29 Dec 2007, 10:15

Imi pare rau sa te dezamagesc dar prietenul tau medicul veterinar nu cred ca este prea documentat in problemele porcusorului de guineea. La aproximativ 80% din femelele care au implinit un an oasele bazinului sunt osificate deci nu mai au posibilitatea de a se dilata.
Aceasta inseamna ca injectarea cu oxitocina (cred ca de aceasta substanta ti-a spus prietenul tau) nu-si are rostul pentru ca nu va rezolva nimic. Singura solutie ar fi cezariana dar asa cum ti-a spus si Geda sunt multiple riscuri operatorii dar mai ales post operatorii. Si chiar daca a scapat de aceste riscuri viata mamei dupa operatie ar fi un chin pentru ca ar trebui sa stea cu un colier in jurul gatului ca sa se evite autoaccidentarile postoperatorii pana la scoaterea firelor.
Si cu pui care vor trai cum ramane? Eu unul nu cred ca o femela recent operata din cauza durerii isi va mai lasa pui sa suga. Si chiar daca ii va lasa cum va putea avea grija de ei cu colierul pe gat? Iti asumi tu aceasta responsabilitate de a avea grija si sa hranesti puii artificial? Si chiar daca ti-ai asuma-o sigur vei avea pierderi in parte daca nu in totalitate pentru ca nimic nu inlocuieste laptele mamei si mai ales pe cel din primele zile (colostrul). Nu stiu unde ai putea vedea tu aici fericire de a avea pui ca eu unul nu o mai vad.
Cat despre bucuria femelei de a avea pui aceasta este o parere a unora dintre noi carora le place sa dea sentimente umane animalelor. Pentru femela toata perioada gestatiei este un stres. Ea stie instinctiv organismul ii cere ca in aceasta perioada sa faca rost de mai multa mancare si de buna calitate, trebuie sa se fereasca de alte animale de a fi lovita in regiunea abdominala. Nici dezvoltarea puilor in uter nu este ceva placut mai ales pentru o primipara care nici nu prea isi da seama ce se intampla cu ea. Sa fim sinceri nici pentru o mama-om perioada de 9 luni nu este prea placuta dar pentru un biet animal. In ultima perioada burta mare o face greoaie. Datorita puilor care se dezvolta mult in uter si care apasa pe diafragma respiratia devine greoaie si accelerata.
Ca un exemplu ca gestatia este un stres este si faptul ca in aceasta perioada femela isi roade parul in zona uterului. Apoi vine fatarea care datorita puilor mari dotati in totalitate pentru viata este un stres si un efort foarte mare. Dupa fatare va trebui sa alapteze puii cu lapte ce organismul ei il sintetizeaza deci va trebui sa caute mai multa mancare si de calitate. Apoi va trebui sa-si apere pui si sa-i spele acestea fiind la mama porcusor doar instincte mostenite nu sentimente. Deci de unde atata bucurie? Da, este bucurie pt cine se uita la ei, e frumos sa privesti o femela cu pui, cum ii spala, alapteaza si ii protejeaza, sunt frumosi cum se joaca, alearga peste tot dar... atat. E frumos pt noi, ca stapani, pt femela numai frumos nu e.

Avatar utilizator
ZuzuBelleMel
Membru fidel
Membru fidel
Mesaje: 630
Membru din: 28 Feb 2008, 20:14
Localitate: Deva

Mesajde ZuzuBelleMel » 03 Mai 2008, 16:32

la noi n-a fost delok o decizie grea pt ca n-am shtiut :lol:

Avatar utilizator
ramona_inka
Expert Forum
Expert Forum
Mesaje: 3951
Membru din: 27 Noi 2007, 23:37
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde ramona_inka » 08 Mai 2008, 22:36

M-am gandit ca ar fi bine pentru cei care nu au avut ocazia sau doresc sa aiba pui de la femela lor, sa vada cum decurge o nastere, cat de repede sunt nascuti puii si ce efort trebuie sa depuna mama pentru a-i naste, a le taia cordonul ombilical si a-i usca foarte repede pt ca vine urmatorul pui, la doar cateva minute.
Se poate observa ce mare este puiul, aproape cat capul mamei (daca sunt 3-5 pui in burta acestia pot ajunge la jumatate din greutatea mamei!).
La minutul 2:08 dupa nasterea primului se observa cum mama se pregateste sa aduca pe lume al doilea pui (isi indreapta capul spre fundulet) iar la minutul 2:20 deja o contractie foarte puternica anunta ca al doilea pui e gata de a se naste.


Avatar utilizator
ZuzuBelleMel
Membru fidel
Membru fidel
Mesaje: 630
Membru din: 28 Feb 2008, 20:14
Localitate: Deva

Mesajde ZuzuBelleMel » 09 Mai 2008, 06:42


Avatar utilizator
cristinna
Membru Junior
Membru Junior
Mesaje: 57
Membru din: 01 Aug 2008, 23:24
Localitate: Constanta

Mesajde cristinna » 03 Aug 2008, 23:32

Ei ne fac viatza mai frumoasa!

Avatar utilizator
Anda
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 1
Membru din: 16 Aug 2008, 11:16
Localitate: Cluj-Napoca

Mesajde Anda » 16 Aug 2008, 11:42

Da intradevar e dificil sa ai 2 porcusori de sex opus si de lucru asta mi-am dat seama cand femela,pe nume Loli a ramas gestanta si trebuia so separ de mascul,pe nume Shmuki iar masculul de atunci parca a luato razna .Eu chiar nam mai stiut ce sa fac cu el ca vroia sa ajunga la ea ,rodea gratiile custii,l-am pus intrun lighean mai mare a reusit performanta de a se catara si sa iasa din lighean si chiar dupa nastere a inceput sa fie din ce in ce mai agitat si a trebuit sa recurg la unele metode asa mai urate ptr mascul ca sa il pot desparti de femela mai ales ptr acele 12 ore sau sa treaca perioada in care ea poate ramana gestanta.
Acum intr-un fel imi pare rau ca n-am stiut lucrurile astea inainte de achizitionarea unui mascul si unei femele ptr ca mi-am dat seama ca este un adevarat chin pentru amandoi :(,sper sa treaca cat mai repede sai pot pune impreuna si sa fie fericiti.
Mai am niste nelamuriri in legatura cu femela si masculul dupa nastere,am tot cautat mai multe informatii in leg cu subiectul asta pe net dar nam gasit,si anume daca ii pun impreuna dupa 12 ore impreuna cu puiutii lor e ok,mai ramane femela gestanta?puiutii vor fi in siguranta?ce alte sfaturi imi mai puteti da in aceasta situatie?Ma bucur mult ca am gasit acest site pentru ca reprezinta un adevarat sprijin pentru mine,mai ales in perioada asta super dificila si ptr mine cat si ptr micuti mei porcusori .Va multumesc. :(

Avatar utilizator
ramona_inka
Expert Forum
Expert Forum
Mesaje: 3951
Membru din: 27 Noi 2007, 23:37
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde ramona_inka » 17 Aug 2008, 00:19


septimiu
Nou venit
Nou venit
Mesaje: 1
Membru din: 13 Sep 2008, 23:09
Localitate: timisoara

Mesajde septimiu » 06 Noi 2008, 20:13

Salut . Avem o problema asemanatoare . Un mascul si o femela care ne-au facut 4 puisori plecati de cateva zile la noii lor stapani . Acum ii tinem separati in doua custi dar este chinuitor pentru ei intrucat fiind obisnuiti impreuna , incearca permanent sa-si roada grilajul despartitor . De asemenea este si o problema de spatiu , daca ar sta impreuna ar fi mai mult loc pentru ei. Nu prea vad solutii . Oare sterilizarea unuia dintre ei ar putea fii o varianta?
o zi buna

Avatar utilizator
alinushu'
Membru de Elita
Membru de Elita
Mesaje: 1064
Membru din: 05 Dec 2007, 13:55
Localitate: Sibiu

Mesajde alinushu' » 08 Noi 2008, 19:21


Avatar utilizator
ramona_inka
Expert Forum
Expert Forum
Mesaje: 3951
Membru din: 27 Noi 2007, 23:37
Localitate: Bucuresti
Contact:

Mesajde ramona_inka » 09 Noi 2008, 01:34


Oana
Membru Junior
Membru Junior
Mesaje: 124
Membru din: 15 Sep 2008, 20:15
Localitate: Sf. Gheorghe

Mesajde Oana » 17 Dec 2008, 22:56


Oana
Membru Junior
Membru Junior
Mesaje: 124
Membru din: 15 Sep 2008, 20:15
Localitate: Sf. Gheorghe

Mesajde Oana » 17 Dec 2008, 23:00


Avatar utilizator
chilli_pepper
Membru fidel
Membru fidel
Mesaje: 497
Membru din: 03 Dec 2008, 17:35
Localitate: Bucuresti

Mesajde chilli_pepper » 18 Dec 2008, 08:42

O gogoasa de 1004g si o placinta de 1022g. Sa tot papi! :lol:


Înapoi la “Comportament, gestatie/reproducere”

Cine este conectat

Utilizatori ce ce navighează pe acest forum: Niciun utilizator înregistrat și 7 vizitatori